INTEL

برترين خبرهاي فناوري

با ورود پردازنده‌هاي ۶ هسته‌اي Core i9 اينتل به لپ‌تاپ‌ها، شاهد افزايش توان قابل توجهي در اين محصولات خواهيم بود.

اينتل Core i9 معرفي شد؛ قدرتمندترين پردازنده دنياي لپ‌تاپ‌ها

زماني كه اينتل از سري جديد پردازنده‌هاي Core i9 براي رقابت با سري تردريپر AMD رونمايي كرد، كم‌و‌بيش تمامي كارشناسان استفاده از اين پردازنده‌ها در لپ‌تاپ‌ها را نيز پيش‌بيني مي‌كردند. امروز اينتل قدرتمند‌ترين پردازنده‌ي لپ‌تاپ را براي نمونه‌هاي مخصوص بازي و گيمينگ به‌صورت رسمي معرفي كرد.

بلومبرگ در گزارشي اعلام كرد كه اپل در نظر دارد از سال ۲۰۲۰، تراشه‌هاي اختصاصي خود را در رايانه‌هاي مك جايگزين پردازنده‌هاي اينتل كند.

اپل از سال ۲۰۲۰ تراشه اختصاصي‌اش را در رايانه‌هاي مك جايگزين پردازنده اينتل مي‌كند

اپل در نظر دارد از سال ۲۰۲۰ استفاده از تراشه‌هاي اختصاصي خود را در رايانه‌هاي مك در دستور كار قرار دهد و به اين ترتيب ديگر از پردازنده‌هاي اينتل استفاده نكند. بلومبرگ با انتشار گزارشي برگرفته از اطلاعات منابع نزديك، اين موضوع را مطرح كرده است.

به‌نظر مي‌رسد مقام‌هاي رسمي اينتل از اطلاع‌رساني به‌موقع به دولت پيرامون وجود دو روزنه‌ي امنيتي Meltdown و Spectre خودداري كرده‌اند.

اينتل آسيب پذيري پردازنده ها را از دولت آمريكا پنهان كرده است

بر اساس نامه‌هايي كه از سوي شركت‌هاي فعال در حوزه‌ي فناوري به قانون‌گذاران ايالات متحده ارسال شده؛ اينتل تا زماني كه اخبار مرتبط با دو آسيب‌پذيري امنيتي موسوم به Meltdown و Spectre به‌طور عمومي منتشر نشده بودند، وجود اين روزنه‌هاي امنيتي را به مراجع دولتي گزارش نداده است. اين در حالي است كه شش ماه پيش از انتشار اخبار مرتبط به روزنه‌هاي امنيتي يادشده، آلفابت، شركت مادر گوگل، اينتل را از وجود اين آسيب‌پذيري‌ها مطلع ساخته بود.

ممكن است اينتل تاكنون در كشف حفره‌هاي امنيتي چندان موفق عمل نكرده باشد؛ اما هيچ زمان براي درخواست كمك از ساير متخصصان دير نيست.

افزايش مبلغ جايزه كشف باگ در پردازنده‌هاي اينتل

كشف حفره‌هاي امنيتي Meltdown و Spectre در چند ماه گذشته به غافلگيري شديد اينتل منجر شده است. بروز چنين آسيب‌هاي امنيتي مي‌تواند باعث از دست رفتن اعتبار هر شركت بزرگي شود. اما اينتل براي جلوگيري از بروز چنين مشكلاتي در آينده، ايده جديدي دارد. اينتل قصد دارد با مشاركت تعداد بيشتري از محققان و افراد مختلف و همچنين گسترش برنامه‌هاي كشف باگ خود و ارائه مشوق‌ها و جوايز نقدي جديد، اقدام به كشف و جلوگيري از بروز آسيب‌هايي مشابه Meltdown و Spectre كند. اين برنامه هم‌اكنون براي تمامي محققين امنيتي در دسترس است و هر شخصي مي‌تواند به شكل داوطلبانه اقدام به كشف حفره‌هاي امنيتي محصولات اينتل كند.

به‌ نظر مي‌رسد كه معماري آينده‌ي مد نظر براي جايگزيني با x86، مبتني بر متن باز و فضاي ابري باشد.

وجود دو نقص امنيتي در معماري تراشه‌ي x86 اينتل خبري است كه بازار آن در ماه اخير داغ شده بود. اين نقص‌ها ساير ريزپردازنده‌هاي ساخته‌شده توسط AMD و طرح‌هاي تحت‌ليسانس ARM را نيز تحت تأثير خود قرار داده‌ است. شايد بتوان گفت اين نقص‌ها، يكي از بدترين باگ‌هاي كامپيوتري درطول تاريخ باشند (اگر بدترين نباشند)؛ چراكه به‌جاي ايجاد شدن در ساختار نرم‌افزار، سخت‌افزاري هستند و تعداد وسايلي را كه با مشكل مواجه مي‌كنند به ميلياردها مي‌رسانند.

چرا چاره‌اي جز نقطه‌ پايان براي معماري x86 اينتل باقي نمانده است

اين نقص‌ها كه با نام‌هاي ملت‌داون و اسپكتر از آن ياد مي‌شود، بسيار عجيب هستند و تاحدي جدي و دوراز دسترس مي‌نمايند كه تنها راه‌ برطرف كردنشان در آينده‌ي نزديك، كاركردن روي نرم‌افزار مربوط به آن‌ها است. مشكل اين‌جا است كه حتي با كار كردن روي نرم‌افزارها، سرعت بعضي از بارگذاري‌ها تا ۳۰ درصد كاهش مي‌يابد.

درواقع نقص‌هايي كه سيستم‌ها را با مشكل مواجه مي‌كند به‌قدري همه‌گير اهستند كه در خود معماري سيستم‌هاي پايه‌اي تراشه‌ها به‌ نمايش گذاشته مي‌شومد. احتمال داده مي‌شود كه اين نقص‌ها از سال ۱۹۹۵ وجود داشته‌اند. اين برهه‌ي زماني وقتي است كه مجموعه‌ي تلويزيوني دوستان (Friends) پربيننده‌ترين بود و تقريبا اكثر مردم از ويندوز ۳.۱ استفاده مي‌كردند.